Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu legume: Mancaruri cu cartofi ( 19 retete )

Cartofi umpluti in aluat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1273)
Framinti aluatul si il imparti in 6 parti egale, dupa care fierbi cartofi in coaja dar ii lasi mai tari. Le scobesti miezul si il amesteci cu brinza cascavalul 1 ou si berea. Din cele sase parti de aluat iei cite o parte intinzi o foaie cit sa cuprinda cartoful care este umplut il invelesti bine dupa care il pui in tava ornat cu o feliuta de cascaval deasupra, le dai la cuptor pina se rumenesc.
Pateuri de cartofi cu verdeata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2105)
Foile de aluat le desfasurati si le lasati sa se decongeleze. Se decojesc cartofii si se paseaza. Se curata ceapa verde si se taie rondele. Cartofii se amesteca cu parmezanul, oul, ceapa verde si verdeata. Se adauga sare, piper si nucusoara. Se incinge cuptorulla 200 grade. Se unge cu unt o tava. Din foile de aluat se taie patrate cu latura de 10 cm, in fiecare patrat se aseaza cite o lingura de compozitie de cartofi: se impaturesc sub forma de triunghiuri si se preseaza marginile. Pateurile se ung cu galbenus batut si se coc la cuptor cca . 20 min
Cartofi gratinati cu spanac (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1422)
Se decojesc cartofii , se taie felii. Se curata ceapa si se toaca usturoiul si Se calesc in unt. Se curata spanacul si se adauga in cratita cu apa. Se inabusa si se condimenteaza cu sare, piper si nucusoara. Se incinge cuptorul la 200 grade. Se pun deoparte 50 g Emmentaler. Se unge cu grasime o forma, se aseaza un strat de cartofi, apoi spanac, cascaval si brinza, apoi din nou cartofi, spanac...pina se termina ingredientele. Se toarna deasupra smintina si se presara restul de Emmentaler. Se coace cam 20 minute.
Prajitura fina din cartofi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2165)
Se coc cartofii in coaja si apoi se curata. Miezul se paseaza bine cu o furculita. Se freaca spuma untul si se amesteca bine cu piureul de cartofi. Se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, pesmetul si smantana. La urma se pun albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace la foc potrivit
Placinta ciobaneasca (“Shepherd’s pie“) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2667)
Curatati si taiati ceapa pestisori. Caliti ceapa in unt timp de 3-5 minute, adaugati morcovii taiati cubulete si caliti inca 5 minute. Adaugati carnea tocata si potriviti de sare, piper si cimbru. Inabusiti compozitia timp de 6-8 minute, si apoi adaugati mazarea, patrunjelul si laptele; tineti pe foc pana ce lichidul scade (circa 3 minute). Daca doriti, condimentati cu sos picant. Puneti compozitia in boluri termorezistente si acoperiti cu un strat de piure de cartofi. Dati la cuptor sa se rumeneasca (aprox. 15 min). Serviti ornat cu busuioc.
Cartofi umpluti cu ciuperci (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1685)
Se curata si se taie ciupercile . Se spalacartofii si se fierb in coaja cca 10 minute. Se toaca ceapa . Se taie marunt ardeiul gras . Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga ardeiul gras si ciuperci si se prajesc cam 3 minute amestecind. Se toarna vin si sos soia. Se sareaza si se pipereaza . Se incinge cuptorul la 200 grade . Se scurg cartofii si se taie in jumatati pe lun si se golesc. Se lasa o margine lata de 1 cm.Se paseaza miezul de cartofi si se amesteca impreuna cu 1 ou, in compozitita de legume . Cartofii se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie de copt si se umplu cu legume, se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se coace 15 minute si se serveste imediat
Tortilla (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1490)
Curatati cartofii, taiati-i rondele de jumatate de centimetru si prajiti-i in ulei incins. Scoateti cartofii si asezati-i intr-o tigaie de teflon. Rumeniti ceapa, apoi puneti-o intr-un bol si amestecati-o cu cele 6 oua crude, ardeii si rosiile taiate cubulete, mararul tocat, sarea si piperul. Turnati acest amestec peste cartofii din tigaie. Incingeti uleiul, apoi micsorati focul. Lasati timp de 3-4 minute. Acoperiti cu un capac si intoarceti, cu ajutorul capacului. Mai lasati 2-3 minute, apoi rasturnati-o pe un platou. Se poate servi calda sau rece, cu sau fara smantana.
Cartofi taranesti olandezi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3420)
Se caleste mai intai ceapa taiata rondele pana capata un aspect caramelizat. Se aseaza ceapa intr-un castron in care se vor aseza si cartofii mai tarziu. In aceeasi tigaie in care s-a facut ceapa punem mai mult ulei (cam de grosimea unui deget pt. 500g cartofi, daca e cantitatea mai mare va fi si uleiul mai mult ). Se pun rondelele de cartofi si se prajesc pana se patrund bine. Nu trebuie sa fie neaparat crocanti. Se rastoarna peste ceapa din castron (doar cartofii, fara ulei), se adauga patrunjelul taiat foarte fin si se amesteca, potrivindu-se dupa gust si cu sare si piper
cartofi cu ceapa calita (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3022)
se curata cartofii, se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scot se scurg de zeama,(zeama nu se arunca),se pune la calit ceapa taiata marunt, si incep sa se adauge cartofii si margarina.Apoi se adauga cate un pic de zeama sa mai fiarba putin.
Pagina Precedenta  
Pagina 2 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput